Apartmani Slovenija

Zelena vas Ruševec

Zelena vas Ruševec

  • 0 Stars.

Zelena Vas Ruševec je jedinstveno eko selo u Sloveniji, koje se sastoji od pet eko-brvnara i Permakulturnog kruga Ruševec, koji se sastoji od deset postaja čijih cilj je da posjetiteljima pokaže priču Pohorja. Selo se nalazi na Pohorju, samo 2 km od gornje stanice žičare.

Zelena Vas Ruševec je zaista posebna, jer su brvnare izgrađene iz sa najstarijem poznatim sustavom gradnje masivnih drvenih kuća na svijetu (Log Homes). Svaka kuća je izgrađena drveća iz Pohorja, s visine od 1000 - 1200 metara. Kuće su obložene i zaštićene s prirodnim uljima, krovovi imaju opsežne komade zelenila i prirdone izolacije od organske ovčje vune. Pojedina kuća mjeri 35m2, a unutrašnjost je ukrašena s masivnim namještajem od trešnje ili oraha i meke vunene posteljine. Svaka kuća je opremljena sa kuhinjom, kupaonicom, dnevnim boravkom i galerijom, pogodna je za do 4 osobe.

Permakulturni krug Ruševec

Permakulturni krug Ruševec je dizajniran za učenje o zakonima prirode i posjetitelje uči o važnosti prirode i njenog očuvanja. Krug se sastoji od 10 postaja, od kojih svaka predstavlja različiti aspekt prirode.


Dobrodošli!


Adresa: Hočko Pohorhje 36 N, Pohorje, Slovenija

Mobi: 00386 51625102


Hočko Pohorhje 36 N, Pohorje, SlovenijaOther Categories:
 Apartmani Slovenija
 Apartmani Slovenija » Pohorje