Apartmani Slovenija

Gostionica Župančičev hram

Gostionica Župančičev hram

  • 0 Stars.

Gostionica Župančičev hram nalazi se u Beli Krajini u Dragatušu, na pola puta izmežu Vinice i Črnomlja, u samoj prirodi i u neposrednoj blizini rijeke Kupe.
Nude vam smještaj u 6 soba prve kategorije- sobe su dvokrevetne, imaju tuš, WC, sat TV i zajedničku terasu. Uz smještaj nude vam i domaću kuhinju, npr. suhomesnati proizvodi, prežgana juha, juha iz glijava, ajdovi ili kukuruzni žganci, jagnjić, odojak, salata s domaćim jabučnim ocatom, domaći džem od šljiva,…  Nude vam i domaća žestoka pića i vino, no za one koji preferiraju bezalkoholna pića, na raspolaganju je i domaći sok od jabuke.
Gostionica u sastavu turističke farme zove se  'Župančičev hram', jer je tu svoju mladost proveo Oton Župančič, poznat slovenski pjesnik. U hramu možete pronaći njegovu spomen sobu.
U okolini i prirodi možete se baviti različitim sportovima kao što su pješačenje, bicikliranje, ili možete se s čamcem spustiti niz Kupu. Turistička farma isto tako je odlična početna točka za kraće izlete, na kojima možete pogledati izradnju domaćeg platna, bojenje uskršnjih jaja ili kućnu vinoteku.


Adresa: Dragatuš 22, Dragatuš, Bela Krajina, Slovenija

Tel.: 00386 7 30 57 347

Tel.: 00386 7 30 57 750

Fax.: 00386 7 30 57 750


Dragatuš 22, Dragatuš, SlovenijaOther Categories:
 Apartmani Slovenija
 Apartmani Slovenija » Črnomelj